Noticies
La 2ª edició d’aquest cicle formatiu arriba a la seua fi amb la participació de més de 500 persones. 9 localitats de la Comunitat Valenciana han acollit les jornades d’aquest programa organitzat per la Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme. Una experiència en la qual han col·laborat professors de la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Jaume I de Castelló.
Després d’impartir-se a Cullera, Benicàssim, Cofrentes, Morella, Villena, Xàbia, Sogorb i Sagunt, aquest dimarts 25 d’octubre s’ha celebrat a Torrevieja l’última de les 9 jornades del programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’. Aquesta acció formativa ha sigut organitzada per l’Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València en el marc del Conveni de Col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià. El seu objectiu ha sigut generar un fòrum per a la col·laboració, la participació, la implicació i la cooperació. Entre els 500 assistents a les jornades hi ha hagut alcaldes, regidors, tècnics municipals de turisme i desenvolupament local, empresaris del turisme, estudiants i ciutadans interessats.
El cicle ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’ s’ha estructurat en 3 tallers que han sigut impartits per especialistes d’universitats públiques valencianes: la Universitat de València (UV), la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Jaume I (UJI). El primer, titulat ‘Cap a una nova relació entre el paisatge i el turisme’, ha estat dirigit pels professors de la Universitat de València Emilio Iranzo García (Departament de Geografia) i Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats). El segon taller, ‘Hospitalitat: turisme ètic i responsable en el territori’, ha sigut coordinat per Domingo García Marzá, de la Universitat Jaume I, i ha comptat amb diversos especialistes. Finalment, els docents de la Universitat d’Alacant, Josep Ivars Baidal i Daniel Díez Santo, s’han encarregat d’impartir el mòdul ‘Cap a una nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana’.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, han coincidit a assenyalar l’èxit d’aquesta iniciativa i han assegurat que el pròxim any es reprendrà aquest programa formatiu en més municipis. Jorge Hermosilla ha ressaltat els avantatges que suposa la col·laboració institucional, “un treball conjunt necessari que facilita que la universitat isca de les aules per a estar present en el territori”, ha assegurat el vicerector. Francesc Colomer ha agraït la implicació dels responsables polítics locals en aquesta iniciativa: “en les 9 jornades realitzades, han participat nombrosos ajuntaments, i açò és una mostra de l’interès dels nostres municipis per impulsar els seus recursos cap a un model turístic sostenible i integrat amb el seu paisatge”.